LEGO® House: een ode aan creatief spelen

30 oktober 2017
in Events

Eind september werd in het Deense Billund het LEGO House geopend. In dit huis van 12.000 m², gevuld met 25 miljoen LEGO-bouwsteentjes, kunnen LEGO-fans voortaan het hele jaar door de ultieme LEGO-ervaring beleven.

Het heeft maar liefst vier jaar geduurd  om dit LEGO House te bouwen. Dit unieke gebouw werd in stijl geopend door de Deense Kroonprins en Kroonprinses en hun kinderen.

De zogenaamde ‘experience zones’ vormen het hart van het LEGO House. Hier vindt men twee tentoonstellingsruimtes en vier speeltuimtes, waar men zijn creativiteit op vele manier kan verkennen. Wie een bezoekje wil brengen aan het LEGO House, moet wel eerst reserveren via de LEGO House website. Op die manier wil men verzekeren dat alle bezoekers de volledige ervaring meekrijgen en niet gestoord worden door te lange wachtrijen of overbevolkte experience zones.

Nog enkele weetjes:

-LEGO House werd ontworpen door de architectuurfirma BIG (Bjarke Ingels Group) en bestaat uit 21 witte stenen die op elkaar gestapeld zijn. De voorgevel is bedekt met tegels, wat de illusie geeft dat het hele gebouw gemaakt is van LEGO-bouwstenen. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 12,000 m2.
-Op het gelijkvloers zijn er drie restaurants, een LEGO Store, een vergaderzaal en het 2.000 m² grote LEGO Square.
-De experience zones omvatten vier gekleurde speelruimtes, een grote galerij van LEGO-creaties gebouwd door fans, en een grote tentoonstelling over de geschiedenis van het merk LEGO – met 200 van de meest iconische dozen.
-De experience zones zijn gebaseerd op vier verschillende kleuren, die elk staan voor een speciaal aspect van spelen en leren. Rood staat voor creatieve vaardigheden, Blauw voor cognitieve vaardigheden, Groen voor sociale vaardigheden en Geel is voor emotionele vaardigheden.  Elke kleurzone heeft een aantal activiteiten die bezoekers aanzetten om te spelen.
-Bezoekers die aankomen op Billund Airport worden verwelkomd door acht lichtstralen vanop de gigantische LEGO bouwsteen op het dak van het LEGO House.
-LEGO House verwacht jaarlijks 250.000 bezoekers van over de hele wereld, en van alle leeftijden.
-De combinatie van LEGO House en LEGOLAND® maakt van Billund de enige plek ter wereld waar bezoekers de ultieme LEGO experience kunnen beleven.  

Meer in deze categorie: