Clementoni valt in de prijzen bij Toys & Games of the Year 2024!

12 september 2024
in Nieuws

Clementoni heeft er met hun innovatieve AIRO-robot een nieuwe winnaar bij tijdens de verkiezing van Toys & Games of the Year 2024! De AI Robot werd bekroond tot winnaar in de categorie 'Ontdekking - Wetenschappelijk'. Benieuwd waarom? Maak kennis met AIRO!

Over AIRO (8+)

AIRO is een interactieve robot die gebruikmaakt van artificial intelligence (AI) en daardoor zelflerend is. De slimme robot kan zijn armen bewegen en buigen, vooruit en achteruit gaan, en rondjes draaien, waardoor allerlei acties mogelijk zijn.

Daarnaast kan hij mondelinge instructies opvolgen en, met behulp van een smartphone, de bewegingen van een persoon waarnemen en imiteren. Dit biedt een leuke en leerzame manier om kennis te maken met de technologie van de toekomst en te ontdekken hoe AI werkt en hoe de robot aangestuurd moet worden om commando's uit te voeren.

Daarnaast moet de gebruiker de robot zelf in elkaar zetten, waardoor er ook constructievaardigheden worden ontwikkeld.

25e editie van 'Toys & Games of the Year'!

Toys & Games of the Year, de officiële prijs van de Belgische Speelgoedfederatie, organiseert dit jaar hun 25e editie. De spellen en het speelgoed in de competitie worden door elke deelnemer gepresenteerd, uitgelegd en gedemonstreerd aan twee verschillende jury’s.

Een eerste jury bestaande uit 16 detailhandelaren en inkopers van grote speelgoed- en spellenwinkels. Vervolgens beoordeelde een tweede jury van journalisten, pedagogen en ludotheken, de twee beste producten in elke categorie.

Het gemiddelde van de resultaten van de twee jury’s werd gebruikt om het eindresultaat vast te leggen.

Stemperiode is begonnen!

Nu de jury haar stem heeft laten horen, is het jouw beurt! Dit jaar wordt de lijst namelijk vervolledigd met de keuze van het publiek. Aan u om te kiezen uit de twee beste spellen en speelgoed die in elke categorie zijn geselecteerd. Met andere woorden 14 producten uit het brede speelgoedgamma en 10 producten uit de spellen-categorieën.

Stemmen kan via Toysandgamesoftheyear.be tot 20 oktober. Door te stemmen steun je niet alleen je favoriete speelgoed, maar maak je ook kans om als één van de 10 gelukkige gezinnen jouw favoriete speelgoed te winnen!

De winnaars worden officieel bekendgemaakt tijdens de persconferentie op 23 oktober.

 

 

 

Meer in deze categorie: