Nieuw, interactief speelgoed over Godzilla X Kong The New Empire

06 april 2024
in Nieuws

Playmates heeft nieuw speelgoed ontworpen naar aanleiding van de film Godzilla X Kong: The New Empire die uitkomt in april. Sommige figuurtjes zijn heel interactief en maken licht, geluid en mist. Ze worden in de Benelux verdeeld door BOTI Europe.

Playmates lanceert heel wat figuurtjes gelanceerd die gerelateerd zijn aan de nieuwste film Godzilla X Kong: The New Empire. “We verkopen zowel de Godzilla in zijn originele vorm als de nieuwe versie”, zegt Bruno Van Speybroeck van BOTI Europe. “Zo is er een figuur uit van Kong in zijn gewone vorm. (Spoiler!) In de film breekt hij zijn arm en krijgt een soort mechanische exoskelet steun voor zijn arm.”

Meer actie en detail

De nieuwe figuurtjes hebben veel oog voor detail en actie. “Sommige figuurtjes kunnen actiegeluiden maken”, zegt Van Speybroeck. “De muil beweegt met het geluid.
Eind dit jaar komt een speciale Godzilla uit, met zowel geluid als licht. Er komt ook rook uit zijn muil. De figuren leven nog altijd. En de film spreekt tot de verbeelding. Een film die uitkomt betekent meestal een piek in de verkoop.”

Diverse groottes

De figuurtjes zijn in diverse formaten verkrijgbaar. “Eerst worden de kleine figuurtjes gelanceerd van 2 tot 11 inch”, zegt Van Speybroeck. “Tegen het einde van het jaar – rond Sinterklaas en Kerst - worden de grotere figuurtjes geleverd van 12 en 24 inch.” De prijzen variëren voor ieders budget. De prijzen voor de kleine figuren variëren van 3,99 tot 39,99 euro. De duurdere items gaan tegen de 100 euro.

De figuurtjes zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes vanaf 7 jaar. In de herfst kwam de film Godzilla Minus One uit. Het succes voor deze film kan alvast niet op. Bij de 96e editie van de Academy Awards ontving de film recent een Oscar voor de 'best visual effects'.

Meer in deze categorie: