Barbie® viert 65 jaar empowerment van meisjes

20 maart 2024
in Nieuws

Barbie-merk viert mijlpaal in aanloop naar Internationale Vrouwendag: 

  • Eerbetoon voor rolmodellen wereldwijd die de toekomst inspireren en vormgeven
  • Voortzetting Dream Gap Project met Inspiring Girls International 
  • Samenwerking met meer dan 40 merkpartners 

Mattel, Inc. kondigde de start van het 65e verjaardagsfeest van Barbie aan. Het jubileum viert meer dan zes decennia grensverleggende inspiratie voor meisjes wereldwijd. Barbie’s verhalen moedigen hen aan om zelfverzekerd, gedurfd, dapper en legendarisch te zijn. 

Al sinds het begin heeft Barbie door haar verschillende rollen en verhalen, meisjes geholpen om hun mogelijkheden te ontdekken: van het stimuleren van zelfexpressie door mode tot het verkennen van meer dan 250 boeiende beroepen. Met Barbie aan hun zijde hebben ontelbare kinderen spelenderwijs hun eigen pad uitgestippeld en hun toekomst vormgegeven. Op 9 maart viert Barbie haar 65e verjaardag en wil het merk verhalen over empowerment belichten en het legendarische erfgoed tot leven brengen door de ogen en woorden van fans over de hele wereld. Dit gaat van start met enkele zeer getalenteerde verhalenvertellers. 

"Het verhaal van Barbie heeft nooit alleen om haar gedraaid. Het gaat om ontelbare jonge kinderen die ze heeft geïnspireerd en de miljoenen verhalen die ze dankzij haar hebben verzonnen", aldus Krista Berger, Senior Vice President van Barbie en Global Head of Dolls. "Al meer dan 65 jaar gebruikt Barbie haar wereldwijde platform om meisjes te inspireren en om groots te dromen, hun grenzeloze potentieel te verkennen, hun eigen verhaal te sturen en hun toekomst vorm te geven. We willen dit moment vieren en de meer dan zes decennia aan verhalen erkennen. Verhalen die Barbie heeft helpen schrijven. De pop die iedereen de kans geeft om te dromen. Groots te dromen." 

Het Barbie-merk start het vieren van haar 65e verjaardag in maart met:

  • EEN EERBETOON AAN STORYTELLERS WERELDWIJD DIE HUN PLATFORM GEBRUIKEN ALS INSPIRATIEBRON, met unieke rolmodelpoppen gemaakt naar hun gelijkenis voor Internationale Vrouwendag. 
    • Barbie zal wereldwijd vrouwen in het zonnetje zetten die de missie van het merk uitstralen en verhalen inspireren die de toekomst vormgeven. De wereldwijde line-up omvat: 
      • Viola Davis (Verenigde Staten): gerespecteerd artiest, activist, producer, filantroop en bestsellerauteur
        • Viola Davis is een Oscar-, Emmy-, Tony- en Grammy-winnende actrice. Met haar productiebedrijf, JuVee Productions, zet ze zich in om een stem te geven aan mensen die niet gehoord worden, door krachtige verhalen van inclusie te vertellen. Daarnaast is Davis actief betrokken bij verschillende initiatieven om honger onder kinderen in de Verenigde Staten te bestrijden.
      • Shania Twain (Canada): wereldwijde superster, songwriter en stijlicoon 
        • Shania Twain is een van de bekendste pioniers in de muziek- en modewereld die barrières voor vrouwen in countrymuziek doorbrak. Ze is de bestverkopende vrouwelijke countrypopartiest aller tijden.
      • Dame Helen Mirren (Verenigd Koninkrijk): geprezen actrice en voorvechtster van vrouwenverhalen
        • Helen Mirren is een van de bekendste en meest gerespecteerde actrices ter wereld. Ze zet zich ook in voor het omarmen en vieren van zelfexpressie, ouder worden en mode. 
      • Kylie Minogue (Australië): artiest
        • Superster Kylie Minogue heeft een glansrijke carrière. Stevig geworteld in het heden viert en definieert ze tegelijkertijd ons collectieve verleden.
      • Maira Gomez (Brazilië): content creator
        • Afkomstig uit de gemeenschap van de Tatuyo etnische groep in Amazonas, wil Maira Gomez de cultuur en tradities van haar community voorstellen aan haar bijna 7 miljoen volgers op sociale media.
      • Lila Avilés (Mexico): regisseur, producent en scenarioschrijver
        • Lila Avilés is een bekroonde filmproducent, die meer dan dertig internationale festivals heeft gewonnen en wiens films goed zijn ontvangen door internationale critici.
      • Nicole Fujita (Japan): model
        • Nicole Fujita is een model en tv-persoonlijkheid. In maart opent de eerste winkel van haar kledingmerk de deuren.
      • Enissa Amani (Duitsland): comedian
        • Enissa Amani is een stand-upcomedian en politiek activiste die haar stem gebruikt voor de ontwikkeling en productie van virale shows over racisme in Duitsland. 

Barbie wil krachtige verhalen en inspirerende vertellers in het licht zetten, die fans van alle leeftijden stimuleren om hun eigen verhaal te schrijven en hun grenzeloze potentieel te ontdekken. 

 

  • UITBREIDING VAN ONZE INZET OM DE MANIER WAAROP DE SAMENLEVING MEISJES ONDERSTEUNT OPNIEUW VORM TE GEVEN door voor het derde jaar op rij samen te werken met Inspiring Girls International en het Barbie Dream Gap Project te blijven ondersteunen. Dit omvat:
    • Het samenstellen en uitvoeren van een jaarprogramma gericht op empowerment en groei voor meisjes van 12-14 jaar in zeven landen wereldwijd via transformerende en boeiende workshops. Het op maat gemaakte programma moedigt meisjes aan om verschillende beroepsinteresses te verkennen, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en meer zelfvertrouwen te krijgen. De permanente ondersteuning en begeleiding door mentoren, waaronder succesvolle vrouwelijke leiders en Barbie-rolmodellen, focust op de boodschap You Can be Anything.
    • De Dream Gap helpen dichten met meer dan $ 2 miljoen aan donaties, sinds de oprichting in 2019. Deze donaties gaan naar non-profitorganisaties die zich inzetten om meisjes te bereiken, door meer dan 250 verschillende beroepen te belichten en meer dan 25 miljoen kinderen te empoweren. Dit alles met als gezamenlijk doel om wereldwijd meer groeimogelijkheden te creëren voor meisjes.    
       
  • HET INTRODUCEREN VAN EEN JAARLIJKSE COLLECTIE van producten die enkele van de meest populaire carrièrepoppen uit Barbie's indrukwekkende cv opnieuw tonen. Daarnaast zullen er nieuwe feestelijke en modieuze poppen worden uitgebracht, geïnspireerd op klassieke Barbie-looks uit haar hele geschiedenis.  De 65e jubileumcollectie bestaat uit:
    • De Barbie Career 65th Anniversary poppencollectie belicht drie van de populairste beroepen van Barbie sinds de creatie van de pop, waaronder Farm Vet, Pop Star en Astronaut. 
    • Een nieuwe collectie geïnspireerd op de originele Barbie pop uit 1959, gekleed in een klassieke couture jurk met witte en zwarte strepen, een verwijzing naar het iconische zwart-wit gestreepte badpak.   
    • 2024 Fashionistas poppen zijn een eerbetoon aan Barbie mode door de jaren heen en brengen iconische looks opnieuw uit in moderne outfits. De nieuwe poppen zijn geïnspireerd op 65 jaar stijl, waaronder de First Barbie uit 1959, Superstar Barbie uit 1977, Peaches 'n' Cream uit 1985 en vele andere.  
    • Barbie Cuutopia pluche figuren geïnspireerd op iconische Barbie-looks. Fans kunnen zich onderdompelen in glamour met borduursels, specifieke texturen voor details en volumineus haar dat de kenmerkende looks van Barbie poppen viert in een trendy kawaii stijl. 
    • UNO Canvas™ Barbie zet Barbie in de kijker als mode-icoon en biedt een premium UNO-set voor verzamelaars met afbeeldingen van poppen en bijhorend artwork.  

Hot Wheels® Barbie 65th Anniversary Corvette C8.R gemaakt en vormgegeven in de Hot Wheels Premium traditie voor de ultieme verzamelwaarde.

  • BEKENDMAKING VAN BARBIE THEMATISCHE SAMENWERKINGEN met meer dan 40 merkpartners op het gebied van mode, voeding, entertainment op locatie en publicaties. Het laat fans toe om deel te nemen aan het Barbie feest. Samenwerkingen zijn onder andere:
    • 1-800-Flowers.com, 24 ORE Cultura, A Leading Role, Aldo, Alex and Ani, CHI, Cheryl's Cookies, Da Bomb, DefineMe Creative Studio Cre, Dragon Glassware, Franco Mfg., Funko, Hallmark Cards, Inc, Homesick, Impala Skate, Impressions Vanity, Innovative Designs, Keds, Lionel Trains, Loungefly, Love Your Melon, MakeUp Eraser, Monogram International, Nettie, PersonalizationMall.com, Posh Peanut, Quarto, Random House, Roots, SmartSweets, Sprinkles, Ukonic en Unique Vintage. 
    • Barbie: The World Tour, een nieuw geïllustreerd boek verkrijgbaar vanaf 19 maart, gemaakt door Barbie the Movie ster/producer Margot Robbie en haar stylist Andrew Mukamal met fotografie van Craig McDean en creatieve leiding van Fabien Baron, in samenwerking met Rizzoli. Het boek legt de glamour en stijl van de populairste pop ter wereld vast.  
    • Barbie by Assouline, een luxueus koffietafelboek van 340 pagina's in zijden Barbiecore-roze, dat de evolutie van het merk decennium per decennium verkent met fascinerende feiten, inzichten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Het boek geeft een inkijk in de verbeelding van wat een pop en een vrouw allemaal kan zijn.
    • Stacy's Pita Chips limited edition lanceert bijzondere chipszakjes met de kenmerkende Barbieroze metallic buitenkant en een zakje chips in de grootte van een pop. Om vrouwelijke oprichters en Internationale Vrouwendag te vieren, zal Stacy's Pita Chips ook het Barbie Dream Gap Project steunen met een donatie van $ 100.000 aan Step Up, dat mentorschap en programma's aanreikt voor meisjes om hun ideale bestemming te bepalen en te bereiken – wat die bestemming ook is.

Verschillende ervaringen zoals Barbie: A Cultural Icon (VS), Barbie Dream Lounge (MX), Barbie: The Exhibition (VK), Malibu Barbie Café (VS), World of Barbie (VS), en Barbie Bahamas Beach Vacation at Atlantis.

  • FEEST IN RETAIL over de hele wereld met een in-store en online aanbod, waaronder:
    • Amazon Barbie 65th Brand Shop met Barbie producten, speelgoed en kleding.
    • Target biedt een exclusieve Barbie collectie kleding en accessoires met als thema Write Your Legacy voor meisjes van 5 tot 10 jaar, samen met een assortiment Barbie producten, waaronder items voor peuters en juniors. Check ook de Barbie 65 Dolls collectie in de winkel en op Target.com én de exclusieve Barbie 65th Sapphire pop.
    • Walmart biedt exclusieve producten op Walmart.com aan in maart, gevolgd door Barbiedisplays in de vestigingen van Walmart in het hele land in mei met als thema 65 Years of Inspiration, Dreams Made Here. De collectie omvat nieuwe producten voor speelgoed, kleding, accessoires, sportartikelen, voeding en drankjes.  

Het 65e jubileumjaar van Barbie volgt op een mijlpaalmoment in de geschiedenis van het merk met de release in 2023 van de Barbie-film, die in samenwerking met Warner Bros. Pictures is gemaakt. Sinds het bioscoopdebuut afgelopen juli heeft de veelgeprezen, bekroonde Barbie-film meerdere box office-records gebroken door de best verdienende film van 2023 te worden, de best verdienende film ooit voor Warner Bros. Pictures en de best verdienende film van een vrouwelijke regisseur, Greta Gerwig.

Na de viering van Barbie’s verjaardag op 9 maart, gaat het feest het hele jaar door met spannende nieuwe partnerschappen in de komende 65 dagen en een reeks boeiende activiteiten in het najaar. 

 

Laatst aangepast op woensdag, 20 maart 2024 21:47
Meer in deze categorie: