Spellenfest in VIVES Brugge lokte 1 500 bezoekers

18 maart 2024
in Nieuws

Op zondag 3 maart ’24 zakten maar liefst 1 500 bezoekers af naar het eerste Spellenfest in campus Brugge van Hogeschool VIVES. Dat was meteen de eerste spellenbeurs in West-Vlaanderen. De bezoekers zakten af naar Brugge voor een dag vol spelplezier bij de 35 speluitgevers. De 100 goodie bags die werden uitgedeeld aan de eerste bezoekers, waren ook in een mum van tijd weg. Ook burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock kwamen langs en namen hun tijd om de volledige beurs te bezoeken en met verschillende uitgevers en bezoekers te spreken. Op naar de tweede editie volgend jaar!

Het SpellenLab van Hogeschool VIVES en de Brugse spelinfluencer Jonathan Schouteere (Rood_met_wittestippen op Instagram) besloten om vanuit hun gedeelde passie voor spel en hun gezamenlijke heimat, een spellenbeurs in Brugge vorm te geven. Op zondag 3 maart organiseerden ze de eerste West-Vlaamse spellenbeurs ooit. Het evenement lokte als nieuwkomer onmiddellijk 35 standhouders. Zo was het full house met namen zoals Asmodee, Ravensburger, 999 Games, Cartamundi, White Goblin Games, Smart Games, Geronimo Games, en nog vele andere.

Het SpellenFest Brugge beloofde een belevingsdag te worden voor jong en oud en maakte dit ook waar. Een dag waar spelplezier en ontdekken van nieuwe spelen centraal stonden. Bezoekers konden naar hartenlust de nieuwste spellen uitproberen. Daarnaast kregen deelnemers de kans om een workshop Dungeons & Dragons en Disney Lorcana te volgen. Verder waren er verschillende sprekers die iets over spellen vertelden en vonden er ook rondleidingen plaats in het spellenerfgoed van Hogeschool VIVES. Als kers op de taart vond er op de parking van het event een foodtruckfestival plaats om de honger te stillen. 

SpellenFest Brugge dankt niet alleen zijn naam aan het feit dat het plaatsvindt op Brugse bodem, het is ook een op en top Brugs festival mede dankzij de partners: Brouwerij De Halve Maan, Recreatiezwembad LAGO Brugge en drukkerij Digitaal Print.

Als burgemeester van Brugge ben ik verheugd dit bruisende evenement, SpellenFest Brugge in VIVES, te verwelkomen. Een dag vol spelplezier en ontdekkingen voor jong en oud, georganiseerd door gepassioneerde lokale talenten en met steun van lokale partners. Het is fijn dat we in de schijnwerpers staan als gaststad voor deze allereerste West-Vlaamse spellenbeurs. Laten we samen genieten van deze unieke belevenis en ons verbinden door het universele plezier van spel", aldus Dirk De fauw, burgemeester van Stad Brugge.

Laatst aangepast op maandag, 18 maart 2024 20:38
Meer in deze categorie: