Nederlands speelgoedbedrijf Goliath neemt het Franse Modelco over

12 mei 2015

Het Nederlandse speelgoedbedrijf Goliath heeft Modelco overgenomen. Deze toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van innovatief, op afstand bestuurbaar  speelgoed heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk. 

Modelco staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande en betaalbare R/C-producten, zoals drones, quadcopters, boten, voertuigen en helikopters en innovatief speelgoed zoals Sky Roller en Fly Balls.

Het eerste op afstand bestuurbare speelgoed dat Goliath op de markt bracht, de Flying Dragon, verkocht in korte tijd ruim honderdduizend exemplaren en won in 2014 direct de belangrijke Franse speelgoedprijs, de Grand Prix de Jouet. Adi Golad, de oprichter van Goliath: “Na het succes van Flying Dragon vergroot de overname van Modelco ons aandeel in een belangrijk speelgoedsegment. Door de combinatie van Modelco’s innovatieve creativiteit en onze expertise op het gebied van ontwikkeling, productie, marketing en distributie kunnen we Modelco’s producten nu wereldwijd op de markt zetten.”

Goliath, opgericht in 1980, is een van de snelst groeiende onafhankelijke speelgoedbedrijven ter wereld. Na de overnames in 2014 van Pressman in de Verenigde Staten en Crown & Andrews in Australië blijft het bedrijf zich verder ontwikkelen tot een van de invloedrijkste fabrikanten van spellen en speelgoed ter wereld. De producten van Goliath worden in ruim 75 landen over de hele wereld verkocht en het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Polen, Hongkong, Australië, de Verenigde Staten en Canada.

Meer in deze categorie: