Smart haalt opnieuw meer dan 25 jaar speelgoedervaring binnen

16 december 2018

Christophe Magnus, die de voorbije twintig jaar in ons land het gezicht was van Nikko en Toy State, is deze maand begonnen aan een nieuwe uitdaging. Hij komt het team van Smart versterken als International Key Accountmanager, een functie waarvoor hij niet enkel in Kontich, maar ook regelmatig in het buitenland actief zal zijn.

Eind augustus werd het team van Toy State Europe plots met verstomming geslagen. De fabrikant uit Hongkong hield ermee op, quasi meteen kwamen alle medewerkers op straat te staan. “Het was een serieuze klap voor iedereen”, zegt Christophe. “Maar ik heb de zoektocht naar een nieuwe job met een positieve ingesteldheid benaderd. Bovendien heb ik heel wat steun en sympathie gekregen van collega’s en relaties uit de speelgoedsector. En dat deed deugd.”

Belangrijke keuze

Christophe Magnus begon zijn carrière in de speelgoedsector in 1992 bij Tyco Toys. In 1998 stapte hij over naar Nikko (later Toy State), waar hij twee decennia zou blijven. “In de loop van die 25 jaar ben ik er toch wel in geslaagd om een mooi netwerk binnen de sector uit te bouwen. Via al die relaties kreeg ik dan ook al snel enkele interessante aanbiedingen voor een volgende stap in mijn carrière. Ik wou er goed over nadenken, want het is toch een belangrijke beslissing. Ik ben van nature geen jobhopper, dus wie weet wordt het weer een rit van twintig jaar.”

Nieuwe productcategorie

Nadat hij verschillende opties naast mekaar had gelegd viel de uiteindelijke keuze op Smart. “Eerst en vooral is het een bedrijf met geweldige producten. Binnen mijn familie merkte ik al langer dat iedereen erg enthousiast was over de spellen van Smart. Daarnaast is het ook een uitdaging om aan de slag te gaan in een andere productcategorie. Ik ben natuurlijk R/C-speelgoed gewoon, maar het schrikt me niet af om aan de slag te gaan voor een andere doelgroep en met een toch iets andere manier van distributie. Ten slotte waren de gesprekken die ik had met CEO Rolf Vandoren aangenaam en zeer inspirerend.

Unieke sector

Als International Key Accountmanager zal Christophe vanaf nu dus de merken SmartGames, SmartMax en GeoSmart vertegenwoordigen. “Ik ben er alvast met heel veel zin aan begonnen. Ik ben ook zeer blij dat ik in de speelgoedsector ben kunnen blijven. Ik heb dat altijd heel fijn gevonden. In die 25 jaar ben ik eigenlijk nooit één dag met tegenzin gaan werken. En dat is een groot geluk. Onze sector is dan ook iets heel speciaals: de sfeer, de collegialiteit. Het kind in elk van ons kan zo toch altijd nog een beetje aanwezig blijven”, zo besluit Christophe Magnus.

Laatst aangepast op donderdag, 20 december 2018 22:00
Meer in deze categorie: