35 jaar Hebeco

29 maart 2018

Hebeco viert dit jaar zijn 35ste verjaardag. Anthony Van der Heyden blikt voor ons terug op de mijlpalen uit het verleden, en maar staat ook stil bij de troeven die Hebeco vandaag in handen heeft.

Hebeco is opgestart in 1983 en begon als een groothandel in babyartikelen voor België en Luxemburg. Vandaag fungeert Hebeco als groothandel voor een reeks merken, maar ook als agent voor andere merken. In totaal biedt het bedrijf zo een twintigtal merken aan.

Tijdens zijn geschiedenis heeft Hebeco een aantal belangrijke kantelmomenten gekend. “De uitbreiding naar Nederland was een belangrijke stap om verder te groeien”, aldus Anthony Van der Heyden. “Ook de uitbreiding van het productaanbod, oa. in de richting van de speelgoedsector, was essentieel. Hierdoor zijn we immers in verschillende kanalen vertegenwoordigd: de babyspeciaalzaken, de speelgoedwinkels, tot zelfs lifestylewinkels, meubelwinkels en fietswinkels. Sinds vorig jaar zijn we ook gestart met Frankrijk, waar we nu zeven merken verdelen. We proberen steeds innovatief te blijven, en we kijken dan ook voortdurend uit naar nieuwe merken. Maar natuurlijk moeten deze complementair zijn binnen het geheel.”

Hebeco is nog steeds een familiaal bedrijf, dat vandaag 10 medewerkers telt. Die compacte structuur heeft enkele mooie voordelen. “Het biedt ons de mogelijkheid om snel te schakelen wanneer dat nodig is. Ook een persoonlijk contact met de klanten is hierbij belangrijk. We proberen heel goed up-to-date te zijn en onze B-to-B klanten voortdurend op de hoogte te houden. Dit doen we met een newsletter, maar ook met een zeer uitgebreide website met informatie over de producten, én de mogelijkheid om online orders te plaatsen. De merken waarmee wij werken brengen constant nieuwe producten, en wij vinden het belangrijk om die informatie ook snel tot bij onze klanten te brengen.”

www.hebeco.be
https://www.facebook.com/hebecobe/
https://www.instagram.com/hebeco.be

Meer in deze categorie: