Bob Balloon van Goliath Games

17 september 2015

Nog nooit was ballonnen opblazen zo veilig voor kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat latex of rubber ballonnen nitrosamines bevatten. Dit zijn giftige stoffen die, wanneer men die zou inslikken, het risico op kanker op lange termijn verhogen. Daarom is het aangeraden om contact met de mond bij het opblazen van een ballon te vermijden. Dit meldde onder andere de verbruikersorganisatie Test-Aankoop eerder deze week.

De productontwikkelaars van Goliath Games anticipeerden hierop door met Bob Balloon een eenvoudige en veilige oplossing te bieden. Bob Balloon is eigenlijk niet meer dan een mondstuk in de vorm van een sympathiek figuurtje. Het is vervaardigd uit sterke, veilige plastic waaruit bij normaal gebruik geen enkele schadelijke stof vrijkomt.

Maar het is het technisch concept van Bob Balloon dat voor extra veiligheid zorgt:

in het midden van het mondstuk zit een ventiel (klepje) dat ervoor zorgt dat de lucht alleen in de ballon geblazen kan worden en niet in de mond van het kind terug kan stromen. Daarnaast is het ook mogelijk om  tussendoor  het mondstuk  van de mond af te halen, zonder dat de ballon leeg loopt. Tevens kan men probleemloos ballonnen opblazen door gebruik te maken van het Bob Balloon pompje.

Bob Balloon is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen en oranje.

Meer in deze categorie: