Het iconische merk in radio bestuurbaar speelgoed NIKKO is terug!

27 augustus 2019

Exclusieve distributeur Brandunit B.V. brengt NIKKO terug op de kaart in de Benelux

nikkoste

De marktleider in radio bestuurbaar speelgoed NIKKO TOYS is weer helemaal terug in de Benelux. Na een turbulent jaar 2018, waarin voormalig fabrikant Toy State failliet ging, is begin 2019 de beslissing genomen om het Brabantse Brandunit B.V. de nieuwe start van het merk te laten leiden in de Benelux in samenwerking met het nieuwe bedrijf NIKKO TOYS. De van oorsprong groothandel in speelgoed en fan merchandise breidt hierbij de activiteiten uit en is naast de exclusieve distributie van alle NIKKO TOYS producten waaronder de marktleider NIKKO rc auto’s ook verantwoordelijk voor de marketing van het toonaangevende radio bestuurbare speelgoed.

Dit najaar zal Brandunit B.V. een sterk basisassortiment NIKKO rc bestuurbare auto’s en ROAD RIPPERS Light&Sounds auto’s o.a verkrijgbaar maken in alle bekende speelgoedwinkels en webshops. In 2020 wordt het assortiment verder uitgebreid met meer dan 27 nieuwe, verrassende modellen. “Als klein jongetje liep ik al te watertanden in de Intertoys winkel van mijn ouders als ik de NIKKO rc bestuurbare auto’s zag staan en ermee mocht spelen. Het is prachtig dat ik nu de basis mag leggen voor de nieuwe start van het merk in de Benelux en we het succes de komende jaren kunnen continueren.”, zegt Stephan Kuijsten, oprichter van Brandunit B.V.

De speelgoedman in hart en nieren zal met zijn team binnen Brandunit B.V. het verlengstuk vormen van NIKKO Toys in de Benelux, zowel op sales- als marketinggebied. “In de 12 jaar dat Brandunit B.V. bestaat, hebben wij veel expertise opgebouwd binnen de speelgoedmarkt van de Benelux. Onze visie daarbij is dat we meer voor merken willen doen dan enkel puur handel drijven. NIKKO gaat daar nu ook een mooi voorbeeld van zijn: We weten door al onze ervaring goed hoe we onze Retail- en online partners moeten bedienen en wat nodig is voor een goede samenwerking en optimaal resultaat voor alle partijen. Maar naast het salesgedeelte, gaan we ook waarde toevoegen aan het merk door alle marketingactiviteiten die wij zullen ondernemen” , vertelt Stephan Kuijsten.

nikkocelAls marketingverantwoordelijke is Céline Lustig aangetrokken, die met haar ruime expertise en ervaring in marketing binnen de speelgoedbranche de marketing en communicatie strategie voor NIKKO Toys wereldwijd leidt. “We hebben grote ambities met NIKKO Toys. Het merk NIKKO is al 60 jaar marktleider en DE referentie voor rc auto’s. De positie gaan wij verder versterken door kinderen nog meer te laten ervaren hoe leuk het is om met hoog kwalitatieve stoere rc auto's te spelen. Kinderen hebben de neiging om steeds minder te spelen en meer te gamen maar in de basis vindt elk kind het heel erg leuk om met vriendjes te spelen. Het is een kwestie van het spelelement goed aan te bieden en laten ervaren.  Dit gaan wij doen in samenwerking met onze retail- en online partners maar ook met sterke sociale media en tv campagnes in 2019 en 2020. Daarnaast gaan wij met influencers samenwerken voor diverse leuke campagnes en challenges. Social media heeft immers een centrale plek in marketingstrategie in de speelgoedbranche gekregen en dat gaan wij met NIKKO Toys volledig omarmen. Met de combinatie van sterke producten, zichtbaarheid online en in de winkelpunten, leuke winkelacties en gerichte marketingcampagnes, hebben wij het volle vertrouwen in een succesvol 3de en 4de kwartaal met de NIKKO Toys producten." 
 
Het basisassortiment van dit najaar zal bestaan uit de evergreens binnen deze hoge kwaliteit rc bestuurbare auto’s: VaporizR 3, Nano VaporizR 3, VelociTrax maar ook de bestsellers van de Lights&Sounds collectie van Road Rippers: Street Beatz, Maximum Boost. Deze producten zullen vanaf september in de schappen bij de meeste speelgoedwinkels liggen en ook bij de bekende online aanbieders. 

Voor meer info:  www.nikkotoys.com.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 augustus 2019 15:24
Meer in deze categorie: