Barbie 60 jaar jong en nog steeds baanbrekend werk voor emancipatie aan het verrichten

01 april 2019
in Events

Mattel viert in 2019 over de hele wereld de 60e verjaardag van Barbie, de belangrijkste modepop ter wereld met een missie: de eindeloze mogelijkheden in ieder meisje naar boven halen. Met de Dream Gap probeert het merk Barbie jonge meisjes te overtuigen dat er geen enkele wereld, baan of droom is die vrouwen niet aankunnen. Via hun wereldwijde platform doen ze er samen alles aan om reputatie van Barbie als het ultieme emancipatiemerk voor meisjes te versterken.

Het merk inspireert meisjes over de hele wereld op verschillende manieren:

*Mattel lanceert het Barbie Dream Gap Projectfonds om gelijke kansen te bieden aan meisjes.

*Ze organiseren inspirerende evenementen voor meisjes over de hele wereld en nodigen overal fans uit om Barbie te vieren als een wereldwijd cultuuricoon. Voor België kunnen we alvast volgende events verwachten:

● De organisatie van een tijdelijke Barbie-expo in Speelgoedmuseum Mechelen vanaf 27 juni.
● De opzet van een exclusief Barbie pop-up event in de maanden juni en oktober. Daarover volgt binnenkort nog meer info.

*Mattel lanceert speciale verjaardagsproducten die meisjes aanzetten tot dromen. Van prinses tot presidente, van astronaute tot zoöloge: er is geen enkel plastic plafond dat Barbie niet heeft doorbroken. De poppencollectie Barbie Career 60th Anniversary viert de zes carrières die vanaf het begin in de Barbie-collectie hebben gezeten en die voor een domein staan waarin vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn: de astronaute, pilote, atlete, journaliste, politica en brandweervrouw.

 

BB 60th dolls

Laatst aangepast op woensdag, 03 april 2019 11:47
Meer in deze categorie: