Lando Norris gaat het circuit van Silverstone op in een levensgrote LEGO® Technic™ McLaren P1™

16 september 2024
in Nieuws
  • De LEGO Groep en McLaren Automotive zijn de ultieme uitdaging aangegaan: het maken van een levensgrote, bestuurbare LEGO® Technic™ versie van de iconische McLaren P1™ supercar.
  • McLaren Formule 1-coureur Lando Norris stelt de unieke auto op de proef door een ronde te rijden over het iconische circuit van Silverstone, een circuit met veel historische herinneringen voor McLaren.
  • De levensgrote auto bevat maar liefst 342.817 LEGO Technic elementen en een elektromotor; het is het eerste grote bouwwerk dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt, dat in staat is om een hele ronde over een circuit te sturen en te rijden.
  • De LEGO Technic McLaren P1™ set op schaal 1:8 is nu verkrijgbaar via www.LEGO.com/McLaren.

De LEGO Group en McLaren Automotive zijn begonnen aan de zwaarste LEGO Technic-uitdaging tot nu toe. Ze hebben een unieke, volledig bestuurbare McLaren P1™ gemaakt van LEGO Technic-elementen. En alsof dat nog niet genoeg is, is McLaren F1™-coureur Lando Norris gevraagd om de ultieme uitdaging aan te gaan: het voltooien van een ronde over het iconische Britse circuit Silverstone in de schaal 1:1 LEGO Technic McLaren P1.

Deze levensgrote replica van de McLaren P1™ is gemaakt van 342.817 LEGO Technic elementen en weegt ongeveer 1220 kg. De auto heeft een volledig functionele besturing, waardoor het de eerste grote LEGO replica ooit is die kan sturen en lastige bochten op het circuit kan nemen. De auto heeft een elektromotor die bestaat uit LEGO Technic Function batterijen en een batterij voor een elektrische auto, waardoor hij verder kan rijden dan elk ander LEGO-model.

Het grote bouwproces kwam tot leven met 23 specialisten op het gebied van ontwerp, engineering en bouw van de LEGO-groep en McLaren Automotive, met 8.344 uur aan ontwikkeling en bouw, waarvoor 393 verschillende soorten LEGO Technic-elementen nodig waren.

Toen de auto in elkaar was gezet, hoefde alleen nog maar de ultieme uitdaging aan te gaan. En omdat het een replica van een McLaren-supercar was, was er geen betere kandidaat om achter het stuur te kruipen dan McLaren F1™-coureur Lando Norris. De Britse coureur was meer dan opgewassen tegen de taak, hij nam de bochten van het 5,891 km lange circuit aan en voltooide de ronde rond het circuit van Silverstone. Met de enorme omvang van deze uitdaging was Silverstone de perfecte omgeving gezien de rijke geschiedenis van McLaren met de thuisbasis van de Britse racerij.

“Ik heb gewerkt aan het originele P1-programma voor McLaren en het is geweldig om te zien hoe veel elementen van de originele McLaren P1™ zo realistisch tot leven zijn gebracht door het LEGO Technic-team voor het model op ware grootte. De auto was een icoon van zijn tijd. Ik hoop dat we door deze samenwerking met de LEGO Groep de volgende generatie ontwerpers en ingenieurs kunnen inspireren om de grenzen van auto-innovatie te verleggen.” Ben Gulliver, Directeur Test & Ontwikkeling bij McLaren Automotive.

“Dit project is de laatste in een lange lijst van samenwerkingen tussen de LEGO Group en McLaren, waarbij McLaren-ingenieurs en het LEGO Model Production-team vanaf het ontwerp tot aan de uiteindelijke bouw samenkomen.

McLaren's expertise op het gebied van auto's en techniek is van onschatbare waarde geweest om ons te helpen een model te maken dat zo authentiek mogelijk is aan de originele McLaren P1™, waardoor we een droom werkelijkheid konden laten worden. Het was ontzettend gaaf om McLaren F1™-coureur Lando Norris te zien rijden in de auto die wij hebben gemaakt.” Lukáš Horák, Senior Project Manager in Model Production, LEGO Group.

De LEGO Technic McLaren P1™ 1:8 set is verkrijgbaar via www.LEGO.com/McLaren en LEGO Stores voor €449,99.

Meer in deze categorie: