Sam & Julia – Het Muizenhuis creatieve speelgoedlijn genomineerd voor de prestigieuze Spielzeug TOP10 2024 prijs in Duitsland!

19 juli 2024
in Nieuws

Amsterdam, 2 juli 2024 - De Sam & Julia producten zijn genomineerd voor de Duitse " Spielzeug TOP10 2024 prijs".

De creatieve Sam & Julia productlijn, ontwikkeld door Karina Schaapman, is gebaseerd op de internationaal succesvolle Nederlandse boekenreeks Het Muizenhuis. Gedreven door haar missie om een veilige, vriendelijke wereld te creëren waarin iedereen welkom is en kinderen onbezorgd op avontuur kunnen gaan, lanceerde Karina 13 jaar geleden het eerste boek dat zich afspeelt in het Muizenhuis. Sindsdien zijn er nog 22 boeken en een unieke productlijn geïntroduceerd.

Karina Schaapman, oprichter en bedenker, zegt: "Het is mijn doel om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun creativiteit en de bewustwording dat ze in staat zijn om zelf iets bijzonders te maken. Mijn knutselproducten helpen hen daarbij op weg. Het is fantastisch om te zien hoe vindingrijk kinderen zijn, vaak werken ze samen met het hele gezin aan de bouw van een Muizenhuis. Maar pas op, als je er eenmaal aan begint, is het moeilijk om te stoppen!"

De Sam & Julia knutsellijn omvat acht kamers die kinderen eenvoudig in elkaar kunnen zetten met de voorbedrukte kartonnen basiskamers en bijpassende houten meubelsetjes die naar hartenlust beschilderd kunnen worden. Met de decoratievellen kunnen allerlei mini-accessoires worden gemaakt maken zoals voedselverpakkingen, boeken en planten. De populaire mini’s zijn verpakt in luciferdoosjes, en maken de kamertjes compleet. Meer dan 100 video's op het Sam & Julia YouTube-kanaal inspireren kinderen om afvalproducten te recyclen tot decorstukken in het Muizenhuis, zoals flesdoppen en ijslollystokjes. Het assortiment pluche figuren en accessoires maakt de collectie compleet, waardoor kinderen zich volledig kunnen onderdompelen in de wereld van Sam & Julia en hun eigen verhalen kunnen creëren.

 

De "TOP10 Spielzeug" prijs is een jaarlijkse marketingcampagne voor speelgoed en vrijetijdsproducten in Duitsland, en trekt veel belangstelling en aandacht in de speelgoedindustrie en retail. De Duitse Federale Vereniging van Speelgoed- en Spelretailers (BVS) selecteert samen met de "TOP10 Spielzeug" jury in november detien beste nieuwe producten. Voor meer informatie: bezoek TOP10 Spielzeug.

"Of het nu een innovatief trendproduct of een heruitgegeven klassieker is - met de 47 genomineerde producten kent het speelplezier geen grenzen," zegt Steffen Kahnt, BVS Managing Director.

Deze nominatie onderstreept het creatieve en educatieve karakter Sam & Julia. De productlijn nodigt uit tot creativiteit, stimuleert de verbeelding, en brengt daarmee de bijzondere wereld van het Muizenhuis tot leven bij zowel jong als oud.

Animatieserie

Sam & Julia zijn nu ook op TV te zien, met een unieke animatieserie die al verschillende prijzen heeft gewonnen*). Het eerste seizoen (78 x 7’) wordt nu uitgezonden in Frankrijk (France Télévisions & Okoo) en Nederland (AVROTROS / Zappelin), en zal in het vierde kwartaal van dit jaar in Duitsland (ZDF / KIKA) worden gelanceerd. Meer landen worden binnenkort aangekondigd.

*) BolognaRagazzi CrossMedia Award 2024 & Cartoons on the Bay / Pulcinella Award 2024

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 19 juli 2024 19:10
Meer in deze categorie: