Filou&Friends introduceert digitale productpaspoorten voor alle kledingstukken met de technologie van Quifactum

16 juli 2024
in Nieuws

Kortrijk, 16 juli 2024 – Het Belgische kinderkledingmerk Filou&Friends heeft een 5-jarigeovereenkomst getekend met Quifactum om alle kledingstukken te voorzien van digitaleproductpaspoorten (DPP’s). Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en transparantie voor het merk.

CEO Rudi Maes van Filou&Friends licht toe waarom hij koos voor Quifactum: “DeCEO Rudi Maes van Filou&Friends licht toe waarom hij koos voor Quifactum: “Deflexibiliteit van Quifactum om onmiddellijk waarde te creëren voor ons 'Filou Forever'terugnameprogramma, was voor ons doorslaggevend. De DPP’s van Quifactum worden opitemniveau gemaakt, wat ons helpt om de traceerbaarheid en herbruikbaarheid van elkons helpt om de traceerbaarheid en herbruikbaarheid van elkkledingstuk te garanderen.”

Het 'Filou Forever' programma moedigt consumenten aan om hun oude kleding in ruil voorHet 'Filou Forever' programma moedigt consumenten aan om hun oude kleding in ruil vooreen voucher terug te brengen voor herverkoop of recycling. Met de digitale productpaspoortenkan Filou&Friends de volledige levenscyclus van elk kledingstuk volgen, van productie totrecycling. Dit verhoogt de transparantie en versterkt het vertrouwen van de consument in deduurzame ambities van het merk.

Over Filou&Friends

Over Filou&FriendsFilou&Friends is een toonaangevend Belgisch kinderkledingmerk dat bekend staat om zijnhoogwaardige, comfortabele en duurzame kleding voor kinderen. Het merk streeft ernaar omeen positieve impact te hebben op de wereld door middel van verantwoorde en duurzamepraktijken.

 

Over QuifactumOver

QuifactumDe startup Quifactum werd opgericht door Mathias Slabbinck en Christof Ameye. Huninnovatieve SaaS-oplossing ontzorgt merken door automatisch unieke digitaleproductpaspoorten te creëren voor individuele items. Dit zal verplicht worden door de recentgoedgekeurde Ecodesign for a Sustainable Product Regulation (ESPR) van de EU. Deflexibele en geavanceerde technologie van Quifactum helpt bedrijven om transparantie enduurzaamheid te bevorderen. Quifactum is één van de startups die actief is in de incubatorBrugge.Inc.

 

Filou CTA

Laatst aangepast op dinsdag, 16 juli 2024 20:19
Meer in deze categorie: