Spelletjescafé opent in winkelhart van Kontich

06 mei 2024
in Nieuws

Op de Mechelsesteenweg, tussen de winkels in het centrum van Kontich heeft vrijdag spelletjescafé De Spelarena de deuren geopend. Bij een pintje of een koffie kun je kiezen uit een 150-tal kaart- en bordspellen om met familie en vrienden te spelen.

In De Spelarena hebben Wim Gooremans (48) uit Kontich en Bart Merckx (43) uit Wommelgem hun gedeelde passie voor gezelschapsspellen gebundeld. In het café willen de twee werkmakkers bij Atlas Copco hun passie graag met anderen delen en vooral mensen samen brengen. Er kunnen ook spellen worden aangekocht.

“Sinds corona hebben gezelschapsspellen een enorme revival gekend, ook bij jongeren, en daar spelen we met onze gezamenlijke hobby graag op in”, vertelt Bart Merckx. “Door op het werk samen te vallen, ontdekten we onze gezamenlijke passie. Ik had er al wel eens aan gedacht om op latere leeftijd misschien een spellencafé te openen, maar Wim speelde blijkbaar al veel langer met dat idee en zocht iemand die er mee wilde instappen”, lacht hij. “Daarom besloten we samen de sprong te wagen.”

“Het concept van zo’n café waar mensen samen gezelschapsspellen komen spelen, bestaat al, maar vooral dan in de grotere steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven”, pikt Wim Gooremans in. “Voor iedereen is dat niet altijd even bereikbaar als je eens een op een andere manier een gezellig avondje uit onder familie of vrienden wil. Daarom wilden we dit graag dichter naar de mensen brengen. De zoektocht naar een geschikte locatie was niet evident, omdat we toch liefst in een centrum wilden zitten. Met drie middelbare scholen hier niet ver af en midden in het winkelhart van Kontich, zitten we hier volgens ons ideaal.”

In De Spelarena vinden de klanten-liefhebbers een spelletjesbibliotheek met momenteel zo’n 150 spelen waar ze vrij kunnen uit kiezen. “Bedoeling is dat het aanbod nog groeit en wisselt”, verkondigt Bart. “Het aanbod is zo groot – er bestaan wel tienduizenden spelen en dagelijks komen er nog tal van andere bij – dat je een keuze moet maken. Maar we hebben gezorgd voor een gevarieerd aanbod, met spellen voor kinderen vanaf 6 jaar, klassieke eenvoudige spellen zoals een potje Yahtzee of een partijtje schaak tot de meer geavanceerde spellen voor de doorwinterde spelers. Mensen kunnen zelf ook altijd een spel meebrengen als ze dat graag willen.”

 

Toernooien

“Voor de kaartspellen willen we graag ook toernooiavonden, de zogenaamde organised play, organiseren”, geven de zaakvoerders aan. “En op termijn denken we er ook aan voor bordspellen een soort van competitie te kunnen opzetten.”

Dat alles kan bij een pintje, koffie, nog enkele andere bieren en dranken en/of versnaperingen. Een pintje kost er 2,80 euro. Vooraan het café bevindt zich ten slotte ook een verkoopruimte waar klanten een aanbod vinden van kaart- en bordspellen om thuis nog meer te spelen.
“Voorlopig doen we dit in bijberoep om te zien hoe het loopt. Als het blijkt aan te slaan, is het de bedoeling de openingstijden nog te verruimen en assistentie in te zetten.”
De Spelarena op de Mechelsesteenweg 46 (naast beenhouwerij Goeminne) is geopend op woensdag en donderdag van 11.30 tot 23.30 uur, vrijdag van 11.30 tot 0.30 uur, zaterdag van 10 tot 0.30 uur en zondag van 12 tot 18 uur. Op maandag en dinsdag is het spelletjescafé gesloten.

Meer in deze categorie: