Mattel EMEA verwelkomt het nieuwe licentieteam in de Benelux en Scandinavië!

11 juillet 2024
Dans Nieuws

Op 26 juni vond de Mattel Franchise Showcase plaats in Amsterdam ter viering van de komst van het nieuwe licentieteam. De succesvolle middag stond in het teken van de diverse productmogelijkheden, presentaties vanuit het nieuwe team en het kennismaken met potentiële nieuwe partners.

Maak kennis met het licentieteam dat verantwoordelijk is voor de zichtbaarheid en ontwikkeling van licentieproducten binnen de Benelux en Scandinavië voor Mattel EMEA. Denk aan de samenwerkingen met retailgiganten Primark, Zara, H&M en Kipling die veel aandacht hebben gegenereerd. De komende jaren zal het team zich (blijven) focussen op:

  • Het onderhouden van een franchise first-aanpak en het opzetten van partnerschappen met lokale partners in de verschillende regio's om langetermijnsamenwerkingen te ontwikkelen waarbij het hele portfolio van Mattel-merken betrokken is. 
  • Actief samenwerken met partners om producten en ervaringen te ontwikkelen die diversiteit en inclusie vieren om zo een presentabele omgeving te creëren en te behouden voor de fans van de iconische IP's. 
  • Een aantal van de beste licentieproducten die in andere regio's verkrijgbaar zijn naar de Benelux en Scandinavië brengen.
Ruth Henriquez - Hoofd Consumer Products, Publicaties en LBE, Mattel EMEA
Ruth is een veteraan van het bedrijf. In haar huidige functie houdt Ruth toezicht op het volledige portfolio van consumentenproducten, publicaties en locatiegebaseerd entertainment voor alle IP-merken van Mattel, evenals de verdere integratie van de consumentenproductendivisie in franchisemarkten en live evenementen.   

Ruth heeft een succesvol decennium bij Mattel EMEA achter de rug en beschikt over deskundige kennis van de producten van Mattel, omdat ze zowel op lokaal als regionaal niveau voor elk merk in het Mattel-portfolio heeft gewerkt. Ze kwam in 2011 bij de financiële afdeling van Mattel voordat ze de overstap maakte naar marketing en aan het hoofd kwam te staan van marketingteams in zowel Italië als de Iberische regio waar ze in beide functies met succes de business versnelde. Voorafgaand aan haar meest recente functie was ze marketingdirecteur voor Mattel EMEA baby- en peutermerken.

86d37686 3148 3a80 bf59 788a8874fce5

 

Ruth Henriquez zegt: "We zijn verheugd om ons nieuwe licentieteam te verwelkomen in de Benelux en Scandinavië. Hun expertise en enthousiasme zullen van cruciaal belang zijn om onze merken naar nieuwe hoogten te brengen. Deze regio's staan bekend om hun innovatieve geest en culturele rijkdom, die perfect aansluiten bij de kernwaarden van Mattel omtrent creativiteit en inclusiviteit. Ik ben erg benieuwd naar de ongelooflijke mogelijkheden en samenwerkingen die zullen ontstaan en die ons zullen helpen de magie van Mattel naar nog meer gezinnen te brengen."

 

André Moreira - Hoofd Consumer Products, Mattel EMEA
André Moreira is gepromoveerd tot Hoofd Consumer Products Benelux en Scandinavië. In zijn nieuwe functie zal hij de aanwezigheid van Mattel in de regio op het gebied van licenties uitbreiden. Dit volgt na een succesvolle periode waarin hij leiding gaf aan het Consumer Products team in Spanje en Portugal.

André kwam in 2019 bij Mattel als Brand Manager in Portugal, waar hij het volledige Mattel-portfolio in het land beheerde. Later, in augustus 2020, begon hij met het leiden van de voertuigencategorie voor Spanje en Portugal, waarbij hij franchise programma's ontwikkelde in strategische gebieden voor Hot Wheels, waardoor het merk zich kon uitbreiden naar andere categorieën door middel van gelicentieerde producten. Hij werkte ook nauw samen met retailers in zowel Spanje als Portugal. 

In zijn nieuwe functie zal hij toezicht houden op de ontwikkeling van Mattel's volledige portfolio van consumentenproducten in de Benelux en Scandinavische landen. 

802d7b16 a5c3 0895 3414 3bbba7db8c9b

 

Over zijn nieuwe functie zei André Moreira het volgende: "Ik ben erg blij en enthousiast om het licentieteam voor de Benelux te leiden en om te blijven werken met zo'n iconisch merkenportfolio als dat van Mattel. Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price en Monster High zijn merken die door de jaren heen het speelgoedaanbod zijn ontstegen en vandaag de dag echte franchisemerken zijn: ze genereren content, live evenementen, tv-shows en films. Barbie is een duidelijk voorbeeld: Barbie is speelgoed, maar ook mode, accessoires en verzamelobjecten voor volwassenen. Wereldwijd zijn er samenwerkingsverbanden in uiteenlopende sectoren als design, muziek en toerisme. Het potentieel van onze merken gaat veel verder dan hun categorie, en bij Mattel zijn we ons daar volledig van bewust." 

 
Plus dans cette catégorie :